بانک کشاورزی

تاریخ: 27 آذر 1391

برگزاری دومین نشست اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس با مدیران بانک کشاورزی

دومین نشست رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در سال جاری با مدیرعامل بانک کشاورزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، در این دیدار که با هدف گسترش تعاملات بانک با مجلس سه شنبه بیست و یکم آذر سال جاری برگزار شد، عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی ضمن قدردانی از عملکرد این بانک به سبب ارائه خدمات مالی به بخش کشاورزی گفت: هدف کمیسیون کشاورزی مجلس از دوره هفتم تا کنون،تبدیل کشاورزی حمایتی – معیشتی به کشاورزی بهره ور- صنعتی است و تمامی تلاش ها نیز در این راستا بود.
وی افزایش سرمایه بخش کشاورزی در حوزه بانک و بیمه را نقطه عطفی در کارنامه مجلس دوره هشتم برشمرد و افزود: تعیین تکلیف صندوق بیمه کشاورزی یکی از مسائل مهم بخش کشاورزی است و مانیز به جدا سازی آن از بانک کشاورزی معتقدیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت تأسیس صندوق ضمانت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اضافه کرد: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایران یکی از موضوعات مورد علاقه گروهی از سرمایه گذاران خارجی است که نیاز مند تمهیداتی برای استفاده از این فرصت هستیم.
رجایی با اشاره به اینکه در این زمینه می توان از توانمندی های بانک کشاورزی استفاده کرد افزود: علاوه بر سرمایه گذاران خارجی، گروهی از ایرانیان خارج از کشور نیز علاقه مند به بازگشت منابع مالی خود به کشور هستند که این مو ضوع نیز نیازمند برنامه ریزی است.
وی با اشاره به قانون برنامه پنجم مبنی بر ایجاد شهرک های کشاورزی یادآور شد: با وجود متقاضیان فراوان در زمینه ایجاد چنین شهرک هایی، ایجاد شرکت های سرمایه گذاری می تواند بستر مناسبی برای تقویت برند کشاورزی کشور و زمینه مناسبی برای ورود بانک کشاورزی در این عرصه باشد.
رجایی در خاتمه سخنانش با اشاره به ضرورت ورود به موضوعات جدید در بخش کشاورزی، بر گسترش تعامل با کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات مردم تأکید کرد.
بر اساس این گزارش، دکتر محمد طالبی مدیرعامل بانک کشاورزی نیز در سخنان خود از حمایت های نمایندگان مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد و گفت: این بانک بهره مندی مناسبی از حمایت های قانونی و مقرراتی مجلس داشته و افزایش سرمایه بانک کشاورزی از مهم ترین دستاوردهای این حمایت ها است.
وی خاطر نشان کرد به دنبال افزایش سرمایه بانک کشاورزی بخش مهمی از مواردی که قانون افزایش بهره وری برای این بانک پیش بینی کرده بود از دولت محترم پیگیری و به مرحله اجرا رسید.
مدیرعامل بانک کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش به مصوبه دوفوریتی مجلس شورای اسلامی برای تأمین منابع مورد نیاز بیمه کشاورزی به مبلغ 850 میلیارد تومان اشاره کرد و از نمایندگان محترم قدردانی کرد.
دکتر طالبی طلب بانک کشاورزی از دولت بابت پرداخت غرامت به کشاورزان را بیش از1400 میلیارد تومان اعلام کرد و خاطر نشان کرد: این مبلغ از محل منابع داخلی بانک به خسارت دیدگان پرداخت شد و دولت محترم موافقت کرد این مبلغ جزو بدهی دولت به بانک تلقی شود.
وی با تأکید بر اینکه مصوبات مجلس و دولت در اصلاح بنیه مالی بانک بسیار موثر بوده است متذکر شد:همه این موارد ضمن کمک به مستحکم شدن بنیه مالی،از بی نظمی در ساختار مالی بانک نیز جلو گیری کرد.
مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه تعیین تکلیف صندوق بیمه کشاورزی یکی از مسایل مهم پیش روی بانک کشاورزی است افزود: از آنجا که بخش عمده ای از منابع این بانک صرف پرداخت غرامت می شود و از سوی دیگر بیمه کشاورزی با داشتن 8/1 میلیون قراداد ، بیمه 150 نوع محصول و پرداخت 1200 میلیارد تومان غرامت به سازمانی بزرگ تبدیل شده است ادامه فعالیتش با ساختار فعلی به صلاح نیست.
وی خاطر نشان کرد: برای تغییر ساختار صندوق بیمه برنامه،پیشنهاد و طرح هایی داریم که در صورت لزوم ارائه خواهد شد.
دکتر طالبی با تأکید بر ضرورت تقویت بنیه مالی بانک کشاورزی برای تأمین نیازهای بخش کشاورزی خاطر نشان کرد: طی هشت ماهه سال 91با تلاش مجموعه کارکنان رشد منابع این بانک از متوسط رشد نظام بانکی بالاتر بود.
وی گفت: پرداخت تسهیلات کشاورزی به صورت ضمانتی فرصتی برای بهره مندی کشاورزان از تسهیلات است امادر صورت وجود پدیده خشکسالی و دیگر عوامل که کشاورز را در بازپرداخت تسهیلات با مشکل مواجه می کند،مسائل اجتماعی دیگری نیز به وجود خواهد آمد.
دکتر طالبی تأسیس صندوق ضمانمت سرمایه گذاری را مهم ترین راهکار برای پیشگیری از این مسائل دانست و حمایت اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای تصویب آن را خواستار شد.
این گزارش می‌افزاید، حشمت الله نظری عضو هیئت مدیره بانک کشاورزی نیز طی سخنانی عملکرد این بانک در زمینه پرداخت تسهیلات در زیربخش‌های مختلف از قیبل زراعت،دامپروری، آبیاری تحت فشار،مکانیزاسیون و ...را تشریح کرد.
گفتنی است در جریان این نشست، هریک از اعضای کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی با تأکید بر ضرورت حمایت از بخش کشاورزی، به ارائه نظرها و پیشنهادهای خود پیرامون موضوعات مختلفی از قبیل بررسی نقش طرح توسعه کشاورزی در تثبیت و ایجاد اشتغال، تقویت بنیه مالی کشاورزان،ضمانت ها وثایق ،خشکسالی،بیمه کشاورزی،خرید تضمینی،آبیاری تحت فشار،سهولت در فرآیند پرداخت تسهیلات،و ... پرداختند که توضیحات لازم از سوی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره بانک کشاورزی ارائه شد.